Българин е задържан в Хърватия: Хърватската полиция арестува четирима души, заподозрени

...
Българин е задържан в Хърватия: Хърватската полиция арестува четирима души, заподозрени
Коментари Харесай

Българин е арестуван в Хърватия

Българин е арестуван в Хърватия: 

Хърватската полиция арестува четирима души, обвинени в трафик на няколкостотин кг кокаин на стойност над 7 милиона евро, заяви хърватският портал „ Индекс “.

Арестите са осъществени като част от следствие на мрежа от трафиканти, свързани с Доминиканската република и Еквадор, оповестиха от хърватското министерство на вътрешните работи. Полицията е разследвала осем лица – един български жител, един жител на Република Северна Македония и пет хърватски жители. Четирима от разследваните към този момент се намират в затвор в Хърватия - двамата чужденци и двама хървати, написа Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че обвинените са щели да получат " забележителна материална облага посредством покупка, превоз, предпазване и препродажба на кокаин " в размер на над 7 милиона евро, прецизира министерството в прессъобщение.

Хърватия е на по този начин наречения Балкански маршрут, употребен от незаконни групировки за трафик на опиати, оръжия и хора към Западна Европа, отбелязва Франс прес.

През април осем души бяха упрекнати в трафик на кокаин на стойност 16 милиона евро за Хърватия и други европейски страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР